Véleménycikk vagy önfényezés?

Írta: Admin

Heisler András véleménycikkét közölte a The Jerusalem Post. Érdekes mondatokat lehet olvasni a cikkben. Külső szemlélő számára a cikk azt sugallja, hogy a kormány és a Mazsihisz viszonya felhőtlen, boldog, kiegyensúlyozott. Mi, akik évek óta testközelből követjük H.A. ámokfutását, teljesen más képet látunk.

Kezdjük a cikk elején:

Napi tapasztalatom magyar zsidó vezetőként az, hogy nagyon nehéz feladat Közép-Kelet-Európa legnagyobb zsidó közösségének oltása. Ez a népesség százezer emberből áll, akik ellenállnak a világjárvány elleni védelem gondolatának.

-H.A. The Jerusalem Post –

Azért ez egy erős kezdés annak a fényében, hogy a Mazsihisz covid oltásról szóló posztjai alatt folyamatosan mennek e kérdések – persze megválaszolatlanok maradnak – arról, hogy mikor oltják végre a zsidó gimnázium tanárait, hogy mikor oltják végre a holokauszt túlélőit. Ez csak pár kérdés a sokból. Mindeközben szárnyra kapnak azok a hírek, hogy H.A. elsők között oltatta be magát. Érdekes? Az.

Az ezeket követő politikai benyalásokat nem akarom külön ide citálni, ír a magyar és az izraeli kormány jó viszonyáról. Jó a viszony, de H.A.-nak ebben aztán tényleg semmi pozitív szerepe nincs. Emlékezzünk csak vissza kicsit. 2017:

Napjainkban Magyarországon el lehetett indítani egy olyan totális propagandakampányt, amelynek nyelvi és képi eszköztára bennünk, zsidókban rossz emlékeket keltett. Lehet vitatni a kampány szándékait, de számomra egy dolog miatt vált biztosan elfogadhatatlanná: a zsidók Magyarországon elkezdtek félni. S ez olyan jelenség, ami mellett felelős zsidó vezető nem mehet el szótlanul. De felelős kormányfő sem.

– Heisler András 2017-ben, Netanjahu látogatása alkalmával mondott beszéde –

És akkor H.A. veszi a bátorságot és a véleménycikkben (H.A. és a vélemény? Na ne…) a következőt írja:

Ezenkívül a kormánnyal közös célunk egy másik vírus, az antiszemitizmus elleni küzdelem. Az elmúlt években Magyarországon nem követtek el fizikai támadásokat a zsidó közösség tagjai ellen…

-H.A. The Jerusalem Post –

WTF? Máshogy beszélünk befelé és kifelé? Mekkora szerencse, hogy sem az internet, sem a két kormány nem szenilis. Mire ez a nagy köpönyegforgatás kifelé? Rém egyszerű történet. Megingott a H.A. vezette Mazsihisz egyeduralma a hazai zsidóság felett, dörgölőzni kell a kormányhoz, hiszen a Mazsihisz léte nagyban függ a kormánnyal való megállapodásból kapott milliárdokon. Milliárdok. Álljunk is meg itt, és adjuk át a szót H.A.-nak:

Mert Magyarország felemás módon nézett szembe a holokauszt folyamatával, az akkori hatóságok, a kormány és a kormányzó felelősségével, mint ahogy 72 évvel a 2. világháború után sem zárult még le maradéktalanul a zsidó kárpótlás, s megoldatlan az egyházakat ért jogsérelmek orvoslása is, ami segíthetne visszaállítani hazánkban az egyházak független működését.

– Heisler András 2017-ben, Netanjahu látogatása alkalmával mondott beszéde –

Tehát H.A. szerint az egyházak működése nem független???? Állítólag H.A.-t demokratikusan választották meg elnöknek, és demokratikus választással kerülnek a küldöttek is a Mazsihisz közgyűlésébe. Most akkor mi van? Demokratikusan megválasztott, nem független egyház vezetője? Agyam eldobom. Komolyan.

Nem volt senki abban a nagy épületben, aki átolvasva a “véleménycikket” annyit mondott volna, hogy Bandi, évek óta gyepálod a kormányt, folyamatosan ellenkezel mindenben. Sorsok háza körüli botrány, holokauszt emlékév bojkott, a Netanjahu látogatás alatt elmondott beszéd, hallgatás az antiszemita képviselőjelölt kérdésében… Nem semmi sorozat.

Igen, szépen lassan felteszi H.A. a pontot arra a bizonyonyos i betűre, csak az a kérdés, hogy az a magyar kormány, amelyik lényegében felvállalta a kórház felújításának a költségeit, a Rumbach költségeit, amelyik az örökjáradék többszörösét adja a Mazsihisz által sikerként elkönyvelt beruházásokra, hogy fog reagálni ha fent lesz a pont?

Az meg már csak hab a tortán, hogy sikerült az ortodoxiát kiutálni, azután csodálkozva rendőrért kiáltani, mert a vallásos ortodoxia közeledni mert a vallásos Emih kinyújtott kezéhez. A vallásoson nagy hangsúly van. Sikerült teljesen eltaszítania magától ezt a két szervezetet is. Vegyük észre, mindenki ellenség lett H.A. fejében. A kormány, az Emih, az ortodoxia, a rabbikar, a mást látó neológ zsidók. Mindenki….

Negligálni, negligálni, negligálni.

A magyar neológia világi vezetője 2021-ben…. Ez van srácok.

0 hozzászólás
0

You may also like