Viccözön

Írta: Admin

Érdekes év végi meglepetéssel szolgált a Mazsihisz weboldala. Viccesek akartak lenni. Sikerült vagy sem, ingerküszöb kérdése, nem is emiatt van mondanivalónk.

Értjük, hogy válaszolni, visszavágni akarnak. Igazuk van, nem kell csendben maradni. Viszont lett a cikk elolvasása után egy kis hiányérzetünk.

Látjuk, hogy a személyeskedésre akarnak frappáns választ adni, gondolom a kommunikációs szakemberei a Mazsihisznek összedugták a fejüket és ez sikerült. De ha erre van idő és energia a Mazsihisz részéről, mármint a személyeskedésre való visszavágásra, lehetett volna legalább ennyi időt szánni azokra a kérdésekre is amik felvetődtek. Nem csak az ellenségnek nevezett oldalon, a közbeszédben is.

  • Miért van szükség német, a neológia alapjait, a magyar viszonyokat nem ismerő rabbira akkor, amikor több neológ rabbi is rabbiszék nélkül van?
  • Miért magasabbak a személyi jellegű kiadások a bércsökkentések, elbocsátások után is szemben a 2020-as vagy 2019-es kiadásoknál?
  • Mi indokolja – a politikai hasznon kívül – a reform mozgalmak bevonását?
  • Mióta és miért vannak egyes vidéki temetőkben reklámtáblák, fizetnek-e és mennyi bérleti díjat ezek kihelyezéséért? Ki engedélyezte ezeket?
  • Mi lett a Miskolci Hitközség gazdasági vizsgálatának tényleges eredménye, illetve bűncselekmény gyanúja miatt – az ismert adatok tükrében – tett-e feljelentést a Mazsihisz?

Van még számtalan olyan kérdés amire legalább ekkora erőbefektetéssel végre tiszta helyzetet lehetne teremteni. Ez valahogy nem sikerült eddig. Kívánjuk, hogy a polgári újév elején a fáradalmakat kipihenve a Mazsihisz kommunikáció újra erőrekap és ezekre a kérdésekre is választ ad.

Kíváncsian várjuk, hogy a normális hangnem is ellenségképet kreál-e a Mazsihisznél.

0 hozzászólás
0