Rabbitestületi tisztújítás

Írta: Admin

Tegnap hosszú, estébe nyúló ülése volt a rabbitestületnek. Annak a rabbitestületnek, amely a világi vezetés részéről érkező folyamatos fenyegetésnek van kitéve – kirúgással fenyegetőzés, Róna Tamás esetében ez meg is történt -, mégis létezik és cselekszik.

Megjegyzés: Olyan jó lenne elérni azt az állapotot amikor a rabbik nem függenek a világi vezetőségtől, a hitközségek maguk alkalmazhatják a rabbikat úgy, hogy a munkáltatói jogok gyakorlását is megkapnák és a világi vezetés egyenrangú partnerként tekintene a rabbitestületre, hiszen egy egyház alapja az egyházi emberek szolgálata és léte.

Úgy hallottuk, hogy Róna Tamást kilenc rabbi megerősítette tisztségében, kettő ellene szavazott, önmaga tartózkodott ezen a szavazáson.

Markovics Zsoltot visszahívták minden tisztségéből, így már nem alelnöke a testületnek, illetve a vezetőségi tagsága is megszűnt.

Radnóti Zoltán posztjáról is szavaztak, ő a szavazás alapján továbbra is a Budapesti Rabbiság igazgatója maradt. Kis érdekessége, hogy ezen a szavazáson Radnóti Zoltán saját maga mellett szavazott. Ez utóbbit mindenki kezelje a saját belátása szerint…

A rabbitestület tisztségviselői a választás alapján:

RÓNA TAMÁS
a rabbitestület elnöke
SCHÖNBERGER ANDRÁS
a rabbitestület alelnöke,
vezetőségbe delegált tag
KARDOS PÉTER
alelnök
SZERDÓC ERVIN
vezetőségbe delegált tag

0 hozzászólás
1

You may also like