Huxley

Írta: Admin

Valamerre tart a világ. Jelenleg pont arra tart, hogy bárki lehet rágalmazó és bárki lehet rágalmazott. Rágalmazott akkor is, ha ráég a múltja, és akkor is, ha a rágalmazásokban az élen jár.

X, a szépreményű ifjú Padawan, az etika és a morál hőse, az önmaga csapdájában vergődő gyász csak abban bízik, hogy az őt ért rágalmak nagyobbak az általa kimondottnál.

Y, tolvajok fejedelme, a könnyes szemű hős abban bízik, hogy az emberek szelektálni fognak, és elfelejtik a másokkal szemben tanusított inkorrekt magatartását, a be nem váltott igéreteket és a be nem váltható váltókat, ám a személyes sérelmét, a derékon alul kikandikáló férfiasságát, a hozzá kapcsolható igazságokat/mendemondákat a vallás támadásaként fogják fel és mellé állnak.

Vádlók, akik részigazságokba kapaszkodnak, akik saját múltjuk takarásával, a “ma én, holnap te” elv mentén kapaszkodnak a jog fura hálójába. Csak azért, hogy talpon tudjanak maradni.

Szép új világ. A jövő(?) világa ez. Az ő romba döntött életük a műsor, az általuk romba döntött életek nem. Fura is lenne. Képzeld el az elképzelhetetlent. Feláll valaki azzal, hogy igen, hibáztam, hülye voltam, tettem amit tettem, viszem a balhét. Képzeld el, és verd ki a fejedből. A szép új világ egy dologról szól. Hatalomról, annak megtartásáról.

Ezekben a nagybetűkben kell hinni. Kell hinni?

0 hozzászólás
0

You may also like