Nem feltétlenül…

Írta: Admin

Heisler András a Mazsihisz elnökeként írt a honlapjukon. Heisler András a Mazsihisz elnökeként kiállt egy “vicces írás” mellett…

Aki követi a zsidó közélet folyamatait, az pontosan tudja, hogy egy szennylap hónapok óta szidja és gyalázza a Mazsihisz vezetőit, munkatársait, vidéki elnököket, egyes rabbikat. A honlap stílusa a náci propagandát idézi, valóságelemek eltorzításával vaskos hazugságokat, az emberi méltóságot sértő állításokat fogalmaz meg, naponta, tucatszor. Akik ismerik a valóságot, mindezt pontosan tudják, s számukra a hivatkozott mazsihiszes cikk ennek a mocskos, hazug oldal szatírájaként, a hiteltelenség emblémájaként nagyon is sokatmondó.

Sokatmondó lenne, ha válaszok, cáfolatok lennének. Nincs. Lehet hallgatni így is, bármit lehet. Egy dolgot ér el a nem tudom ki által vezetett kommunikációs csőd, bevall mindent. Amennyiben nem igazak az említett oldalon leírtak, miért nem cáfolják? Mi lehet nagyobb eredmény annál, hogy egy állítást tételesen cáfolunk? Semmi. A hallgatás, a náci propagandához való hasonlítgatás meg kicsit kontraproduktív egy zsidó szervezet kommunikációjában.

Akik a szennyirodalmat nem követik vagy nem ismerik a Mazsihisz belső működését, azokban a Top Secret állításai először szörnyülködést, majd mosolyt váltanak ki. S ha később véletlenül a szennyoldal állításaival összefutnak, meglesz a felismerés: a képtelen állítások cunamijával már találkozott, így a helyükön tudja majd azokat kezelni.

Nem. Nem váltanak ki mosolyt. Egyik oldal sem. A Mazsihisz belső működése meg egy átláthatatlan, megismerhetetlen valami. Erre hivatkozni… Öngól.

Akik szörnyülködnek a Top Secret ironikus cikkén, azoknak azt tanácsolom, hogy soha ne keveredjenek az említett szennyoldalra (amit majd csak a bíróság előtt fogok nevén nevezni), mert ott ugyanolyan képtelen állításokat találnak, mint a szatirikus írásban. Mindkettő jellemzője a valósággal való korreláció hiánya. 

A valóság egy része letölthető formában, hanganyagban, levelek másolatában ott van az említett oldalon. Szintén egyetlen cáfolat sem hangzott el soha, semmiről. Azt hinni, hogy egy felülről – halkan mutogathattok felfelé, hogy a főnök írt – jövő levél, direktíva, elvárás magjai táptalajra hullanak, késő. A hallgatással már régen elvetette a Mazsihisz a kételkedés magjai. Csak éppen önmagáról.

Kevesen vannak, de nagyon hangosak. Bárki támogatja őket kívülről, a zsidó közösség többsége soha nem fogja elfogadni ezt a hangot, a zsidó morállal ellentétes magatartást, a hónapok óta tartó gyűlölködést, uszítást és rombolást.  A szennyoldal mocskaira soha nem fogunk a honlapunkon válaszolni – a közösségromboló jelenség ellen azonban fel kell lépnünk.

Hiteltelen kicsit. a Makkabeusok oldal ellen nem voltak ilyen hangok. Soha nem fogunk válaszolni… Itt a baj.

Röviden: bármilyen kritikai észrevétel megfogalmazása a Mazsihisz felé egyet jelent a részükről: ellenség vagy. Lehet új szlogen a Síp utca házatáján: Aki nincs velünk, az ellenünk. Biztos ismerős…

0 hozzászólás
0

You may also like